Runderhachee

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/05/1998 - 21:45
Bereidingswijze
Verhit de olie of boter in de pan.
Bak het vlees op een hoog vuur snel flink bruin.Neem het uit de pan en bak de uien op een middelhoog vuur mooi bruin.De laurierbaden erbij.Verkruimel het bouilionblok erboven en giet er ongeveer 2 1/2 dl water en de azijn bij.Doe als alles kookt,het vlees terug in de pan.Tabasco,verkruimelde ontbijtkoek en eetlepel appelstroop erbij. Een beetje door elkaar rommelen,deksel erop en op een laag vuurtje laten sudderen. Minstens 2 uur maar langer is nog lekkerder. Kijk er af en toe naar en roer het zachtjes door. Maak het op smaak met peper en zout. Proef door er een stukje brood in te soppen.
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke manier om rundvlees klaar te maken. Zowel lappen als poulet.
Ingrediƫnten
beetje boter of olie
500 gr. rundvlees (Hacheevlees, of diverse lappen)
3 grote uien
2 laurierbladen
1 runderbouillionblokje
1dl. azijn
3 tot 6 druppels tabasco (naar wens dus)
plak ontbijtkoek van ongeveer 2 cm dik
1 eetlepel appelstroop
versgemalen zwarte peper,zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Flinke braadpan met dikke bodem of een pan met een sudderplaatje eronder.
Leuke tips
Lekker met rode kool met appeltjes en aadappelpuree of wortelenstampot.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
119350
Homepage ID
3390
Smaak
P
Teller
8254
Waardering aantal
3
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de uien in niet al te fijne stukken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
miek