Bereidingswijze
Kip in stukken snijden, inwrijven met zout, peper en bloem. Aardappels schillen en in niet te kleine stukken snijden. Spercieboontjes schoonmaken en in stukjes snijden. Ui snipperen. Olie verhitten. Garam massala en knoflook fruiten. Kip en ui toevoegen en even meebakken. Spercieboontjes en aardappels toevoegen. Met water afblussen tot het geheel bijna onder water staat. Koriander erdoor roeren. In 30-45 minuten geheel gaarstoven. Eventueel nog wat water toevoegen als het droog kookt. Er moet een soort dikke saus ontstaan.
Niet teveel roeren, dan gaan de aardappels stuk.
Niet teveel roeren, dan gaan de aardappels stuk.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
-
Ingrediƫnten
2 dubbele kipfilets
3 teentjes knoflook
peper, zout
3 el. garam massala
2 el. bloem
4 el. olie
1,5 glas water
1 el. koriander
3 aardappels
250 gram spercieboontjes
1 ui
3 teentjes knoflook
peper, zout
3 el. garam massala
2 el. bloem
4 el. olie
1,5 glas water
1 el. koriander
3 aardappels
250 gram spercieboontjes
1 ui
Hulpmiddelen & keukengerei
geen
Leuke tips
Lekker met spitskool (in reepjes snijden en ongeveer 10 minuten bakken in een klontje boter, kruiden met wat zout en peper) en een roti-pannenkoek (te koop bij de toko).
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119346
Homepage ID
3137
Smaak
N
Teller
4202
Drank
Uit
Bookmarked
64
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zie bereiding.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht