Appeltaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/05/1998 - 18:59
Bereidingswijze
Alle ingredienten tot een soepel deeg kneden en op een met meel bestoven werkvlak uitrollen tot een dikte van ca. 3/4 cm. De bodem van een vorm (bloemvorm) 30 cm. doorsnee hiermee bedekken,bodem met vork inprikken, met de deegresten reepjes maken.De van tevoren gemaakte appelmengsel hierover verdelen,met deegreepjes in pastilvorm bedekken, met eimengsel bestrijken en afbakken net onder het midden van de oven in ca. 45 min, voor een heteluchtoven op 160 graden,gasoven; stand 2-3
gewone electrische oven 180 graden
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
appeltaart met bitterkoekjes
Ingrediƫnten
300 gr. bloem,1/2 pakje bakpoeder,125 gr. boter, 2 eidooiers, 3 eetl. slagroom,125 gr. witte basterdsuiker, snufje zout.
vulling;ca. 850 gr. in blokjes gesneden jonagold,80 gr. geschaafde en geroosterde amandelen,8 in Amaretto gedrenkte bitterkoekjes, 2 eetl. suiker, 2 eetl. Amaretto,1 eidooiermet beetje melk om de reepjes te bestrijken,de rest van 1/8 ltr. slagroom om rozetten op de taart te spuiten!
Hulpmiddelen & keukengerei
evt. keukenmachine, deegrol,radertje voor de reepjes,boterkwastje voor invetten van de vorm, en bestrijken van de deegreepjes
Leuke tips
Na afkoeling, de taart uit de vorm halen en met slagroomtoefjes serveren.
De taart smaakt na een dag
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119325
Homepage ID
2993
Smaak
Z
Teller
3059
Waardering aantal
2
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Deeg kneden en even laten rusten.
Intussen appels schillen van klokhuis ontdoen en in blokjes snijden, de geschaafde en van te voren geroosterde amandelen erbij doen evenals de in Amaretto gedrenkte bitterkoejes, de suiker en de 2 eetl. Amaretto. dit alles onder mekaar scheppen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
beppie