Bereidingswijze
Schoongemaakte champignons in ovenschaal doen;
Olijfolie erover sprenkelen;
Kruidenzout en Provencaalse kruiden toevoegen. (flinke hoeveelheid prov.kruiden);
Danish Blue erdoorheen verbrokkelen.
Dit alles met lepel door elkaar scheppen;
Halverwege bereidingstijd zien, of de kaas gesmolten is en gerecht nog een keer (voorzichtig) omscheppen;
Olijfolie erover sprenkelen;
Kruidenzout en Provencaalse kruiden toevoegen. (flinke hoeveelheid prov.kruiden);
Danish Blue erdoorheen verbrokkelen.
Dit alles met lepel door elkaar scheppen;
Halverwege bereidingstijd zien, of de kaas gesmolten is en gerecht nog een keer (voorzichtig) omscheppen;
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een bijgerecht uit de oven, ooit gegeten op een kasteel (vandaar de naam).
Ingrediƫnten
Ong.300-400gr. Grote hollandse champignons; (officieel:Grotchampignons+Cantharel+
kastanjechapmignons);
Danish Blue kaas; (meestal in punt verpakt)
Scheut olijfolie;
Provencaalse kruiden (zonder zout);
Kruidenzout van Dr.Vogel (of ander reform-merk);
kastanjechapmignons);
Danish Blue kaas; (meestal in punt verpakt)
Scheut olijfolie;
Provencaalse kruiden (zonder zout);
Kruidenzout van Dr.Vogel (of ander reform-merk);
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven;
Ovenschaal;
Ovenschaal;
Leuke tips
Lekker met zilvervliesrijst vermengd met mais, en/of een lekkere salade op mais-basis.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
119311
Homepage ID
3237
Smaak
Q
Teller
567
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Champignons reinigen (niet wassen), steeltjes laten zitten;
Oven voorverwarmen op 250*;
Oven voorverwarmen op 250*;
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht