Bereidingswijze
Vlees in dobbelstenen snijden. Ketoembarzaadjes in vijzel kneuzen. Vlees, ketoembar, gember, sereh, ui, knoflook en djoerek poeroet in de pan doen. ? - ? liter water toevoegen tot vlees onder staat. Geheel aan de kook brengen en vlees op zacht vuur in ongeveer een uur gaar koken.
Santen aan vlees toevoegen en op zacht vuur al roerende nog circa 10 minuten laten koken zonder deksel.
Geraspte kokos in droge wadjan al roerend lichtbruin roosteren. Kokos uit pan nemen en in vijzel fijnstampen.
Geraspte kokos aan vlees toevoegen. Gerecht met zout en suiker op smaak brengen. Vleesgerecht in schaal scheppen en royaal met gefruite uitjes bestrooien.
Santen aan vlees toevoegen en op zacht vuur al roerende nog circa 10 minuten laten koken zonder deksel.
Geraspte kokos in droge wadjan al roerend lichtbruin roosteren. Kokos uit pan nemen en in vijzel fijnstampen.
Geraspte kokos aan vlees toevoegen. Gerecht met zout en suiker op smaak brengen. Vleesgerecht in schaal scheppen en royaal met gefruite uitjes bestrooien.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
een Indonesische stoofschotel
Ingrediƫnten
1 kg doorregen runderlappen,1 theelepel ketoembarzaadjes, 1 dikke schijf gemberwortel. 2 stengels sereh, 2 grote uien (fijngesneden), 3 teentjes knoflook, 3 blaadjes djeroek poeroet, ? blok santen (blok van 200 gram) in stukjes, 3 eetlepels geraspte gedroogde kokos, zout, suiker, gefruite uitjes.
Sereh, djeroek peoroet en gefruite uitjes, kun je bij een toko kopen.
Sereh, djeroek peoroet en gefruite uitjes, kun je bij een toko kopen.
Leuke tips
Serveren met lontong of witte rijst.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119310
Homepage ID
2527
Smaak
P
Teller
1099
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht