Witte Speculaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/26/1998 - 10:28
Bereidingswijze
De boter met de basterdsuiker wrijven tot dit goed gemengd is. Hieraan het zout, de geraspte citroenschil en 15 gr water toeveogen. De bloem met het bakpoeder en de geraspte nootmuskaat erbij zeven. Van dit alles, al kruimelend, een gelijkmatig deeg maken. Dit een nacht afgedekt laten rusten in de koelkast. De volgende dag een seculaasplank met bloem bestuiven en wat van het deeg erin uitdrukken. Het overtollige deeg eraf snijden door met een mes over het
oppervlak van de plank te gaan. De plank met een flinke klap omkeren zdat de speculaasjes
eruitvallen. Zo verder gaan tot het deeg op is. De speculaasjes op een beboterde bakplaat leggen en deze in het midden van een matig warme oven - circa 175 graden C - schuiven.
Baktijd: 12 ? 14 minuten - dit is afhankelijk van de dikte van de speculaasjes. Ze op een tafel of aanrecht leggen en direct met poedersuiker bestooien. De witte speculaasjes laten afkoelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere witte speculaas

alweer een recept van Sinterklaas!
Ingrediƫnten
175 gr boter, 160 gr witte basterdsuiker, 4 1/2 gr zout, 1 citroenschil, 300 gr bloem, 4 1/2 gr bakpoeder, 3 gr nootmuskaat, poedersuiker naar smaak.

Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119265
Homepage ID
2806
Smaak
Z
Teller
3282
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sinterklaas