gevulde walnoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/26/1998 - 09:25
Bereidingswijze
Meng de amandelen met de poedersuiker. Draai het mengsel bij gedeelten door de amandelmolen of maal ze fijn in de keukenmachine.

Kneed de amandelen, de bittere amandelolie en het rozenwater grondig met de handen door elkaar in een kom tot er een hanteerbaar deeg ontstaat. Als de marsepein te brokkelig is, kneed er dan nog een halve eetlepel rozenwater en in geval van nood nog een halve eetlepel warm water door.

Verdeel de marsepein in 36 stukken.

Druk twee walnoothelften stevig tegen een stukje marsepein.

Breng in een wijde pan 0.6 dl water aan de kook met de suiker. Laat het stroopje vij minuten borrelend koken. Prik de noten op een vork met lange tanden en haal ze door de stroop. Je kunt de pan het beste schuin zetten.

Leg de noten op een rooster en laat ze drogen. Verpak ze vevolgens luchtdicht.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
hier een recept voor gevulde walnoten,

lekker voor de kleintjes, maar zeker ook de groten

een culinaire surprise om iemand te schenken,

aan wie? Dat moet je zelf bedenken



Ingrediƫnten
Ingredienten voor 36 stuks:
75 gram gepelde, gemalen amdandelen, 75 gram poedersuiker, 2 tot 3 eetlepels bittere amandelolie, 1 eetlepel rozenwater, 250 tot 300 gram gave walnoothelften en 125 gram suiker.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
119183
Homepage ID
2806
Smaak
N
Teller
507
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sinterklaas