Bereidingswijze
Klop de eieren stijf. Voeg de suiker beetje bij beetje toe. Als de suiker is opgelost, meng dan de slagroom en melk door de eieren.
Voeg de speculaas kruiden toe. Laat het geheel nog 30 minuten verder afkoelen in de ijskast en giet het vervolgens in je ijsmachine (als je er geen hebt moet je er zeker een aan mij vragen. Als je lief bent geweest, krijg je er weliswaar een). Wanneer het ijs stijf begint te worden gooi je de speculaas erbij.
Voeg de speculaas kruiden toe. Laat het geheel nog 30 minuten verder afkoelen in de ijskast en giet het vervolgens in je ijsmachine (als je er geen hebt moet je er zeker een aan mij vragen. Als je lief bent geweest, krijg je er weliswaar een). Wanneer het ijs stijf begint te worden gooi je de speculaas erbij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een koude lekkernij om van te genieten,
afkomstig van een van mijn Smulpieten.
afkomstig van een van mijn Smulpieten.
Ingrediƫnten
voor circa 1,2 liter:
2 eieren, 100 gram witte basterd suiker, 500 ml slagroom, 250 ml volle melk, 1 zakje speculaas kruiden (15 gram), een stuk of 8 gebroken speculaasjes.
2 eieren, 100 gram witte basterd suiker, 500 ml slagroom, 250 ml volle melk, 1 zakje speculaas kruiden (15 gram), een stuk of 8 gebroken speculaasjes.
Hulpmiddelen & keukengerei
een ijsmachine
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
119159
Homepage ID
2806
Smaak
N
Teller
470
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht