Bereidingswijze
Schil en snipper de uien. Smelt in een grote braadpan ca. 50 gr. boter. Fruit de uien tot ze glazig zin en voeg het gehakt toe. Maak het gehakt los met een vork en bak het rul. Voeg tomatenpuree toe en vermeng dit met het ui-gehaktmengsel. Voeg ham en spek toe en warm dit even mee. Doe nu even het eerste deel van de kruiderij erbij, dus zout,peper thijm,oregano etc. Meng goed door elkaar en voeg dan de soepgroenten en de tomaten toe. Doe dan ten tweede male de kruiden erbij en roer goed door. Voeg eventueel wat water toe als de tomaten niet goed vocht bevatten. Laat alles een half uurtje sudderen op laag vuur en je hebt een prima spaghettisaus.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gezonde en voedzame pasta voor de liefhebber van gevulde pastasauzen
Ingrediƫnten
3 uien, 500gr gehakt,500gr tomaten, teentje knoflook.300gr soepgroenten,blikje tomatenpuree,100 gr ham (plak) 100gr mager ontbijtspek (plak) peper,zout,thijm,oregano,cayennepeper, evt.Italiaanse keukenkruiden(met mate).
Hulpmiddelen & keukengerei
Geen bijzondere hulpmiddelen nodig.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119158
Homepage ID
1519
Smaak
N
Teller
983
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Uien snipperen, tomaten klein snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht