Bereidingswijze
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin.
Schud de pan constant heen en weer. Druk de zaadjae fijn in een vijzel. Voeg de olie toe.
Voeg de sojasaus, de mirin, suiker, dashikorrelsen het water toe.
Bewaar de saus in de koelkast maximaal 2 dagen.
Schud de pan constant heen en weer. Druk de zaadjae fijn in een vijzel. Voeg de olie toe.
Voeg de sojasaus, de mirin, suiker, dashikorrelsen het water toe.
Bewaar de saus in de koelkast maximaal 2 dagen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere saus van sesamzaad
Ingrediƫnten
- 100 sesamzaadjes
- 2 el olie
- 1,25 dl japanse sojasaus
- 2 el mirin
- 3 tl bastardsuiker
- 80 gr instant dashikorrels
- 2,5 dl warm water
- 2 el olie
- 1,25 dl japanse sojasaus
- 2 el mirin
- 3 tl bastardsuiker
- 80 gr instant dashikorrels
- 2,5 dl warm water
Hulpmiddelen & keukengerei
vijzel
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
119094
Homepage ID
2775
Smaak
P
Teller
2390
Drank
Uit
Bookmarked
23
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht