Gevulde Pepernoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/16/1998 - 16:23
Bereidingswijze
Zeef de bloem met de basterdsuiker, zout en koekkruiden. Snijd de boter er met 2 messen door en kneed het geheel daarna tot een soepel deeg. Leg het deeg in plasticfolie ongeveer 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 graden C.
Vermeng de noten en de honing. Verdeel het deeg in 25 stukjes. Druk de stukjes een beetje plat, schep er wat vulling op (bijv. amandelspijs) en vouw het deeg eromheen.
Bak de pepernoten op een bakplaat in het midden van de oven 20 minuten en rol ze dan direct door tafelsuiker.
Aantal personen
25.00
Vertel iets leuks over dit recept
voor 25 pepernoten
Ingrediƫnten
100 gr bloem, 50 gr bruine basterdsuiker, mespunt zout, 1 eetlepel koekkruiden, 50 gr boter, 1 eetlepel fijngehakte hazelnoten, 1 eetlepel fijngehakte amandelen, 1 eetlepel honing, 3 eetlepels fijne tafelsuiker.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een met bakpapier beklede bakplaat.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119083
Homepage ID
3168
Smaak
Z
Teller
2906
Waardering aantal
4
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
51
Aantal reacties
7
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
zwartepiet