Bereidingswijze
Meng in een kom met een mixer (of in een keukenmachine) de zachte boter, suiker, speculaaskruiden en het zout tot een smeuige massa. Voeg er geleidelik het bakmeel en zoveel melk aan toe tot een samenhangend deeg ontstaat. Kneed dit tot een bal, verpak deze in folie en laat het 2-3 uur in de koelkast staan. Verwarm de oven voor op 150-175 graden C voor. Beboter een bakplaat, kneed balletje van het deeg en druk deze op enige afstand van elkaar op de bakplaat. Bak de pepernoten in circa 15 minuten bruin.
Aantal personen
50.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor ongeveer 50 pepernoten
Ingrediƫnten
100 gr zachte boter,
125 gr bruine suiker,
2 theelepels speculaskruiden,
een mespuntje zout,
250 gr zelfrijzend bakmeel,
enkele eetlepels melk
een klontje boter.
125 gr bruine suiker,
2 theelepels speculaskruiden,
een mespuntje zout,
250 gr zelfrijzend bakmeel,
enkele eetlepels melk
een klontje boter.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119082
Homepage ID
3168
Smaak
Z
Teller
954
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht