Bereidingswijze
Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom.
Maak een kuiltje in het midden en doe daar de stroop en de specerijen in.
Roer alles vanuit het midden goed door elkaar en maak een stevig deeg. Smeer een bakblik in met boter, druk er knikkers van het deeg op en bak ze in een matigwarme oven (160 graden C) in circa 15 minuten lichtbruin en gaar.
Maak een kuiltje in het midden en doe daar de stroop en de specerijen in.
Roer alles vanuit het midden goed door elkaar en maak een stevig deeg. Smeer een bakblik in met boter, druk er knikkers van het deeg op en bak ze in een matigwarme oven (160 graden C) in circa 15 minuten lichtbruin en gaar.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
-
Ingrediƫnten
200 gr bloem,
1/2 theelepel bakpoeder,
snufje zout,
150 gr stroop,
2 theelepels kaneelpoeder,
1 theelepel kruidnagelpoeder,
1 theelepel gemalen nootmuskaat,
1/2 theelepel gemalen korianderzaad.
1/2 theelepel bakpoeder,
snufje zout,
150 gr stroop,
2 theelepels kaneelpoeder,
1 theelepel kruidnagelpoeder,
1 theelepel gemalen nootmuskaat,
1/2 theelepel gemalen korianderzaad.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119081
Homepage ID
3168
Smaak
Z
Teller
2137
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht