Pepernoten Met Honing

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/16/1998 - 16:14
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden C. Breng eerst de honing, boter en suiker aan de kook. Roer tot alle suiker is opgelost. Laat het nu afkoelen. Klop de eieren en de melk los.
Roer 175 gram bakmeel, de kaneel, kruidnagels en de kardemom goed door elkaar en roer dit door de eieren en de melk. Voeg dit alles toe aan het honingmengsel. Roer er, als alles goed is vermengd, ook het resterende deel
bakmeel door. Kneed nu alles tot een soepel deeg en vorm er een bal van. Strooi wat bloem op het werkvlak en duw de deegbol daarop plat
en rol hem uit tot een plak van ongeveer 1,5 cm dik. Leg de deegplak op een beboterd bakblik en snijd met een in heet water gedoopt mes blokjes van ongeveer 1,5 cm. Bestrijk het deeg met een beetje melk.
Plaats het bakblik midden in de oven en bak de pepernoten in 12 tot 15 minuten gaar. Laat de pepernoten op het bakblik afkoelen.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
-
Ingrediƫnten
75 gr honing, 20 gr boter, 175 gr suiker, 2 eieren, 1 eetlepel melk, 375 gr zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemalen kruidnagel, 1 mespunt kardemom.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119079
Homepage ID
3168
Smaak
N
Teller
2912
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
38
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
zwartepiet