Bereidingswijze
Tofu droogdeppen, en in repen van ca. 1 cm dik snijden.
Rijstmeel, koriander, kardemom en knoflook met water vermengen en goed doorroeren.
Olie verhitten tot ca. 180 graden.
De reepjes tofu door het kruidenmengsel halen.
Steeds 3 reepjes tofu in de hete olie laten bakken. De reepjes zijn klaar als ze rondom knapperig en goedbruin is. Laten uitlekken op keukenpapier. Direct serveren.
Rijstmeel, koriander, kardemom en knoflook met water vermengen en goed doorroeren.
Olie verhitten tot ca. 180 graden.
De reepjes tofu door het kruidenmengsel halen.
Steeds 3 reepjes tofu in de hete olie laten bakken. De reepjes zijn klaar als ze rondom knapperig en goedbruin is. Laten uitlekken op keukenpapier. Direct serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tofu uit de frituurpan
Ingrediƫnten
- 1 blok tofu
- 1/2 kop rijstmeel
- 2 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen kardemom
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 1,25 dl water
- frituurolie
- 1/2 kop rijstmeel
- 2 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen kardemom
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 1,25 dl water
- frituurolie
Leuke tips
Lekker als bijgerecht bij een rijsttafel.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
119073
Homepage ID
2775
Smaak
P
Teller
3156
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht