Gemarineerde Tomaten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/29/1998 - 11:50
Bereidingswijze
In kom azijn en rest van olie tot dressing kloppen. Op smaak brengen met peper en zout. Tomaten op 4 borden leggen, besprenkelen met dressing en garneren met basilicum
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een fris, gezond, gemakkelijk en goedkoop voorgerecht.
Ingrediƫnten
4 grote tomaten, 1 teentje knoflook, 12 bl.basilicum (vers), peper en zout, 2 el. olijfolie, 1 el. azijn (balsamico-)
Leuke tips
Serveren met (It.)stokbrood, of warme toast.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
119059
Homepage ID
1574
Smaak
N
Teller
3828
Waardering aantal
2
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 gr. In pan ruim water aan de kook brengen, tomaten inkruisen, enk.sec. onderdompelen, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaten halveren. Knoflook pellen en snipperen. Tomaten met de snijkant naar boven in ovenschaal leggen. Knoflook over tomaten verdelen, bestrooien met peper en zout en besprenkelen met olie. Op elke tomaat 1 bl.basilicum leggen. Tomaten keren en in midden van oven 20 min.bakken. Tomaten laten afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
annemiek