Bereidingswijze
De wijnbladeren voorzichtig afspoelen en met keukenpapier droogdeppen.
De uien pellen en fijnsnipperen. De uiensnippers met het gehakt vermengen.
De rijst ca. 5 minuten koken, en laten uitlekken. de rijst met het vlees vermengen.
Munt, peterselie en dille toevoegen en alles goed kneden. Met kaneel, peper en zout opbrengen en wat olijfolie erdoor kneden.
Op ieder wijnblad 1 el vulling leggen, het blad oprollen en met dun keukentouw vastbinden.
Bedek een casserole net de overige wijnbladen
en leg de rolletjes er laag om laag in.
Zoveel bouillon erbij gieten dat de rolletjes net bedekt zijn. Met citroensap besprenkelen. Het deksel op de casserole doen. Alles ca. 1 uur op laag vuur laten sudderen en in de casserole laten afkoelen, eruit halen en opdienen.
m
De uien pellen en fijnsnipperen. De uiensnippers met het gehakt vermengen.
De rijst ca. 5 minuten koken, en laten uitlekken. de rijst met het vlees vermengen.
Munt, peterselie en dille toevoegen en alles goed kneden. Met kaneel, peper en zout opbrengen en wat olijfolie erdoor kneden.
Op ieder wijnblad 1 el vulling leggen, het blad oprollen en met dun keukentouw vastbinden.
Bedek een casserole net de overige wijnbladen
en leg de rolletjes er laag om laag in.
Zoveel bouillon erbij gieten dat de rolletjes net bedekt zijn. Met citroensap besprenkelen. Het deksel op de casserole doen. Alles ca. 1 uur op laag vuur laten sudderen en in de casserole laten afkoelen, eruit halen en opdienen.
m
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gevulde wijnbladeren
Ingrediƫnten
- 500 gr wijnbladeren
- 1 grote ui
- 500 gr kalfsgehakt
- 5 el rijst
- 1 tl fijngehakte muntblaadjes
- 1 el fijngehakte peterselie
- 1 el fijngehakte dille
- kaneel
- zout en peper
- olijfolie
- kippebouillon
- sap van 1 citroen
- 1 grote ui
- 500 gr kalfsgehakt
- 5 el rijst
- 1 tl fijngehakte muntblaadjes
- 1 el fijngehakte peterselie
- 1 el fijngehakte dille
- kaneel
- zout en peper
- olijfolie
- kippebouillon
- sap van 1 citroen
Hulpmiddelen & keukengerei
Casserole
Leuke tips
Tip: Het gerecht kan ook warm worden geserveerd, de bouillon kun je met een eidooier en een beetje citroensap binden tot een sausje.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
119053
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
5425
Drank
Uit
Bookmarked
26
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht