tapenade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/27/1998 - 18:13
Bereidingswijze
Verdeel de ansjovis filets in kleine stukjes.
Maal de ansjovisfilets met de olijven, knoflook, pommodori, pijnboompitten en kappertjes in de keukenmachine. Voeg er de peper en de helft van de olie aan toe en draai dit tot een geheel.
Schenk er, terwijl de keukenmachine draait, de rest van de olie bij tot een smeuige massa.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
De naam van dit gerecht is afgeleid van het woord tapeno, de Provencaalse naam voor capres (kappertjes). Die vormen inderdaad een onmisbaar onderdeel van deze heerlijke saus.
Ingrediƫnten
6 gezouten ansjovisjes
400 gr zwarte olijven
3 teentje verse jonge knoflook
3 eetlepels kappertjes,
25 gr. pijnboompitten,
6 gedroogde pommodori,
vers gemalen peper,
1 1/2 dl goede olijfolie.
Leuke tips
Verwarm de oven voor op ca. 160-170? C
Snijd een stokbrood in plakken, bekwast deze met een knoflook-olijfolie Verdeel ze op de bakplaat en dan zo'n 3-4 min. in de oven tot een klein bruin korstje te zien is.
Doe het brood in een mandje, de tapenade in een of meerdere kleine schaaltjes en smullen maar???
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
119026
Homepage ID
3066
Smaak
P
Teller
916
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Dutch4you