Tirami Su

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/27/1998 - 12:37
Bereidingswijze
Roer de amaretto door de espressso.
Schraap het merg uit het vanillestokje.
Klop de eierdooiers met 100 gr poedersuiker en het vanillemerg schuimig.
Schep de mascarpone erdoor.
Verwarm de rum een beetje, en voeg de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Als de gelatine is opgelost het mengsel voorzichtig door het mascarponemengsel spatelen.
Sla de eiwitten met 1 eetlepel poedersuiker tot sneeuw.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Schep het eischuim en de slagroom door het mascarponemengsel.
Beleg een platte schaal met lange vingersen besprenkel met de amaretto-espresso. Schep de helft van het mascarpone mengsel erop en strijk glad af.
Beleg weer met langevingers, en besprenkel het geheel weer met de amaretto-espresso.
Schep de rest van het mascarpone mengsel eropen strijk weer glad af.
Zet het geheel ongeveer 5 uur in de koelkast.
Schep het cacaopoeder in een fijne zeef en bestuif de tirami su voor het opdienen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Italiaans nagerecht
Ingrediƫnten
- 5 eetlepels amaretto
- 5 eet lepels rum
- 1/8 l espressokoffie
- 5 eieerdooiers
- 3 eiwitten
- 200 gr mascarpone
- 1 pak lange vingers
- cacaopoeder
- 1/8 l slagroom
- 3 blaadjes witte gelatine
- 1 vanillestokje
- 100 gr poedersuiker
- 1 eetlepel poedersuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
garde
Leuke tips
Serveren met een lekker kopje espresso en of een klein glaasje amaretto.
Garneren met een toefje slagroom.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
119012
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
732
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de espresso.
Week de gelatine in water.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy