Bereidingswijze
Snij de zalm in blokjes.
Voeg 1 ei, grof gesneden basilicum, mascarpone,en zout en peper toe.
Geheel goed mengen.
Rol het deeg uit tot dunne vellen, leg een lasagnevel op het werkblad. Zorg ervoor dat er een kommetje met een geklutst ei en een kwastje klaarstaat. Maak het deeg met het kwastje nat. Breng nu met een lepel de vulling in kleine hoopjes op het deeg aan, ongeveer 5 cm afstand houden tussen de hoopjes.Neem een ander deegvel en leg het op het geheel, goed aandrukken waar geen vulling is. Snij nu met een ravioliwiel het gewenste model, lrt er wel op dat de buitenkant van de ravioli goed gesloten is.
Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg wat zout toe. Doe de ravioli er voorzichtig in, en laat dit ongeveer 4 a 5 minuten koken.
Laat in een koekenpan wat boter smelten,Voeg twee ontvelde in in blokjes gesneden tomaten toe laat dit ongeveer 2 minuten bakkken.
Voeg de fijn gehakte peterselie, zout en peper toe. Haal de ravioli voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en voeg dit voorzichtig aan de saus toe, laat het geheel ongeveer 5 minuten staan, dan meteen serveren.
Voeg 1 ei, grof gesneden basilicum, mascarpone,en zout en peper toe.
Geheel goed mengen.
Rol het deeg uit tot dunne vellen, leg een lasagnevel op het werkblad. Zorg ervoor dat er een kommetje met een geklutst ei en een kwastje klaarstaat. Maak het deeg met het kwastje nat. Breng nu met een lepel de vulling in kleine hoopjes op het deeg aan, ongeveer 5 cm afstand houden tussen de hoopjes.Neem een ander deegvel en leg het op het geheel, goed aandrukken waar geen vulling is. Snij nu met een ravioliwiel het gewenste model, lrt er wel op dat de buitenkant van de ravioli goed gesloten is.
Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg wat zout toe. Doe de ravioli er voorzichtig in, en laat dit ongeveer 4 a 5 minuten koken.
Laat in een koekenpan wat boter smelten,Voeg twee ontvelde in in blokjes gesneden tomaten toe laat dit ongeveer 2 minuten bakkken.
Voeg de fijn gehakte peterselie, zout en peper toe. Haal de ravioli voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en voeg dit voorzichtig aan de saus toe, laat het geheel ongeveer 5 minuten staan, dan meteen serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere italiaanse ravioli met vulling van zalm, en tomatensaus.
Ingrediƫnten
- Moot zalm van ongeveer 300 gram
- 1 bos basilicum
- 200 gr mascarpone
- 2 eieren
- 300 gr fijn bloem
- 2 dl water
- 100 gr roomboter
- 1 dl room
- 2 tomaten
- bosje peterselie
- olijfolie
- zout en peper
- 1 bos basilicum
- 200 gr mascarpone
- 2 eieren
- 300 gr fijn bloem
- 2 dl water
- 100 gr roomboter
- 1 dl room
- 2 tomaten
- bosje peterselie
- olijfolie
- zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Garde
Schuimspaan
ravioliwiel
Schuimspaan
ravioliwiel
Leuke tips
Serveren met een frisse salade,
garneren met een takje peterselie.
garneren met een takje peterselie.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119011
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
10739
Drank
Uit
Bookmarked
55
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
DEEG MAKEN:
Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Doe in een andere kom 1 ei, 2 dl.water, 1 theelepel zout, en een scheutje olijfolie, klop dit door elkaar met een garde en giet dit mengsel in het kuiltje in de bloem.
Meng alles doorelkaar tot er een glade massa ontstaat.
Doe plastic folie over de kom en zet het een paar uur gekoeld weg.
Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Doe in een andere kom 1 ei, 2 dl.water, 1 theelepel zout, en een scheutje olijfolie, klop dit door elkaar met een garde en giet dit mengsel in het kuiltje in de bloem.
Meng alles doorelkaar tot er een glade massa ontstaat.
Doe plastic folie over de kom en zet het een paar uur gekoeld weg.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht