Bereidingswijze
De deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot een rechthoek van ongeveer 30 x 30 cm.
De deeglap in twee?n snijden en aan elkaar plakken (tot 15 x 60 cm).
De amandelspijs tot een rol van 55 cm vormen.
De oven voorverwarmen op 200 graden C.
De amandelspijs op de deeglap leggen en het deeg rond de amandelspijs vouwen.
De deegnaad en de zijkanten met water vastplakken.
De rol met de deegnaad naar beneden op de bakplaat tot een letter S vormen.
Het deeg bestrijken met ei en in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar bakken.
De deeglap in twee?n snijden en aan elkaar plakken (tot 15 x 60 cm).
De amandelspijs tot een rol van 55 cm vormen.
De oven voorverwarmen op 200 graden C.
De amandelspijs op de deeglap leggen en het deeg rond de amandelspijs vouwen.
De deegnaad en de zijkanten met water vastplakken.
De rol met de deegnaad naar beneden op de bakplaat tot een letter S vormen.
Het deeg bestrijken met ei en in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar bakken.
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor ongveer 20 stukjes
Ingrediƫnten
450 gram ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gram amamandelspijs, 1 losgeklopt ei.
Hulpmiddelen & keukengerei
1 ingevette bakplaat
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119010
Homepage ID
2806
Smaak
Z
Teller
782
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht