Bereidingswijze
Zeef de bloem met het bakpoeder en de kruiden in een kom. Verwarm de boter met de basterdsuiker, de stroop en het zout al roerend in een steelpan tot ongeveer 45 graden C, zodat alles is gesmolten.
Schenk dit bij de bloemmassa. Roer alles goed door elkaar tot een glad deeg ontstaat.
Laat dit op een koele plaats een paar uur opstijven. Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dikte. Steek hieruit gelijkmatige mopjes, bijv. met een appelboor of met de achterkant van een spuitmondje. Leg deze op een beboterde bakplaat en schuif die midden in een matig verwarmde oven (ongeveer 180 graden). De baktijd is ongeveer 16 minuten.
Neem de pepernoten van het bakblik en laat ze afkoelen.
Schenk dit bij de bloemmassa. Roer alles goed door elkaar tot een glad deeg ontstaat.
Laat dit op een koele plaats een paar uur opstijven. Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dikte. Steek hieruit gelijkmatige mopjes, bijv. met een appelboor of met de achterkant van een spuitmondje. Leg deze op een beboterde bakplaat en schuif die midden in een matig verwarmde oven (ongeveer 180 graden). De baktijd is ongeveer 16 minuten.
Neem de pepernoten van het bakblik en laat ze afkoelen.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Om te strooien maar en op te eten!
Ingrediƫnten
250 gram bloem, 3 gram bakpoeder, 5 gram kaneel, 2 1/2 gr gemalen kruidnagel, 2 gram kardamom, 1 gram gemberpoeder, 125 gram boter, 125 gram bruine basterdsuiker, 50 gram schenkstroop, 3 gram zout.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119008
Homepage ID
2806
Smaak
Z
Teller
1036
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht