Bereidingswijze
Het zelfrijzende bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de bastersuiker in een kom doen. De boter hierin met twee messen kleinsnijden. De melk toevoegen en van dit alles een deeg knden. De helft van het deeg uitdrukken op een beboterde bakplaat -
als een staaf, rechthoek of hartvorm.
Het amndelpers hierover uitspreiden to 1 cm van de rand af. De tweede deeghelft erop leggen en deze goed aan de rand aandrukken.
Versieren met de amandelen.
De bovenkant bestrijken met de eierdooier die is losgeroerd met de melk.
De bakplaat iets onder het midden van een matig warme oven ongeveer 150 graden C schuiven. Baktijd: 1/2 ? 3/4 uur tot de koek gaar en goudbruin van kleur is.
De gevulde speculaas vlakliggend laten afkoelen.
als een staaf, rechthoek of hartvorm.
Het amndelpers hierover uitspreiden to 1 cm van de rand af. De tweede deeghelft erop leggen en deze goed aan de rand aandrukken.
Versieren met de amandelen.
De bovenkant bestrijken met de eierdooier die is losgeroerd met de melk.
De bakplaat iets onder het midden van een matig warme oven ongeveer 150 graden C schuiven. Baktijd: 1/2 ? 3/4 uur tot de koek gaar en goudbruin van kleur is.
De gevulde speculaas vlakliggend laten afkoelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gevulde speculaas,
is de favouriet van Sinterklaas.
is de favouriet van Sinterklaas.
Ingrediƫnten
250 gram zelfrijzend bakmeel, zout naar smaak, 2 eetlepels speculaaskruiden, 150 gram bruine basterdsuiker, 150 gr boter, 2 eetlepels melk, 1 portie Amandelpers, 50 gr witte amandelen, 1 eierdooier.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119007
Homepage ID
2806
Smaak
Z
Teller
848
Drank
Uit
Bookmarked
27
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid