Bereidingswijze
In een kom de honing, het ei, de speculaas kruiden, anijs en zout mengen. Het bakmeel erdoor roeren. Het deeg afgedekt ongeveer 1 uur in de koelkast laten rusten. De oven voorverwarmen tot 200 graden Celsius.
Vorm van het deeg repen en snijd deze in dobbelstenen. Leg ze op de bakplaat en bak ze in ongeveer 10-15 minuten bruin en gaar.
Vorm van het deeg repen en snijd deze in dobbelstenen. Leg ze op de bakplaat en bak ze in ongeveer 10-15 minuten bruin en gaar.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
De echte pepernoten!
Ingrediƫnten
250 gr vloeibare honing, 1 ei, 1 eetlepel speculaas- of koekkruiden, 1 theelepel gemalen anijszaad, zout, 250 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd).
Hulpmiddelen & keukengerei
Een ingevette bakplaat.
Leuke tips
Van dit deeg kun je ook taai-taai poppen maken. Vorm het deeg op de bakplaat tot 1 of 2 poppen van ongeveer 1 cm dik en versier ze. Leg de taai-taai in het midden van de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119006
Homepage ID
2806
Smaak
Z
Teller
1675
Drank
Uit
Bookmarked
26
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht