gehaktrol

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/26/1998 - 15:55
Bereidingswijze
Bereiden :
Leg 2 van de bladerdeegplakje naast elkaar en plak ze aan elkaar. Plaats twee bakbacon in het midden. Verdeel het gehakt mengsel met de champignons en courgette en de rest in het midden van het gehakt en zo dat als je de bakbacon terugrolt dat het gehakt mengsel er in "verstopt" is. Aan beide kanten blijven dan een gedeelte bladerdeeg over. Daar snij je reepjes in tot het bakbacon. Je doet dan een voor een, eerst links dan rechts dan weer links, een soort vlecht idee. Je doet dat tot dat alle deeg over de bakbacon heen is, dat is dan niet meer zichtbaar alleen nog een vlecht. Als laatste bestrijk je het laatste beetje ei er over heen. Maak er gemiddeld twee voor een ieder.
Vult heel erg !
20 minuten in de voor verwarmde oven en smullen maar.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gevuld met lekker pittig aangemaakt gehakt, verpakt in bakbacon en bladerdeeg
Ingrediƫnten
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
1/2 theelepel oregano
1/2 courgette
1/2 bakje champignons
250 gr. runder gehakt
2 eetlepels tomatenketchup
1 ei
100 gr. bakbacon
8 plakje bladerdeeg
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplankje, mesje, koekenpan, houten spatel
gasfornuis & magnetron/oven
Leuke tips
Serveer het samen met een frisse salade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118998
Homepage ID
2064
Smaak
N
Teller
5087
Waardering aantal
5
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
74
Aantal reacties
5
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De bladeren bladerdeeg laten ontdooien.
Oven voorverwarmen op 220 C
Voorbereiden :
Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en laat de uit omscheppend glazig fruiten. Laat de knoflook en de oregano kort meefruiten. Voeg het gehakt toe, maak het los met een houten spatel en laat bakken tot het begint te kleuren. Meng er van het vuur de tomatenketchup, (evt.mosterd), zout, peper, en de helft van het losgeklopte ei door. Laat het gehaktmengsel afkoelen en zet het zo mogelijk nog een tijdje in de koelkast om het op te laten stijven.
Wij nederlanders hebben altijd haast dus het is ook mogelijk om het warm te bereiden en dan is het dus niet nodig om het in de koelkast te plaatsen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
winnie