Bereidingswijze
Maak de veldsla schoon. Verdeel de veldsla en alfalfa over 2 bordjes.
Maak het lente-uitje schoon en snijd het in dunne ringetjes. Veeg de
oesterzwammen schoon en snijd de dikke steeltjes weg. Klop in een diep
bord het ei los met de sojasaus, sherry en ketoembar. Haal de
oesterzwammen eerst door het eimengsel en druk ze daarna in het
sesamzaad. Druk de zaadjes goed aan. Verhit de olie in een koekepan en
bak de oesterzwammen in 5 minuten bruin en gaar. Leg de oesterzwammen
op het bedje van veldsla en alfalfa en strooi de lente-uitjes erover.
Schep de kerriesaus ernaast. Lekker met gegratineerde aardappelpuree.
Maak het lente-uitje schoon en snijd het in dunne ringetjes. Veeg de
oesterzwammen schoon en snijd de dikke steeltjes weg. Klop in een diep
bord het ei los met de sojasaus, sherry en ketoembar. Haal de
oesterzwammen eerst door het eimengsel en druk ze daarna in het
sesamzaad. Druk de zaadjes goed aan. Verhit de olie in een koekepan en
bak de oesterzwammen in 5 minuten bruin en gaar. Leg de oesterzwammen
op het bedje van veldsla en alfalfa en strooi de lente-uitjes erover.
Schep de kerriesaus ernaast. Lekker met gegratineerde aardappelpuree.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Paddo's met sesamcrustings.
Dit is een SLANK recept
Dit is een SLANK recept
Ingrediƫnten
50 gram veldsla
25 gram alfalfa
1 lente-uitje
150 gram oesterzwammen
1 ei
1 eetlepels chinese sojasaus
een halve eetlepel Sherry
1 theelepels ketoembar
6 eetlepels sesamzaad (geroosterd)
1 deciliter olie
4 eetlepels kerriesaus
25 gram alfalfa
1 lente-uitje
150 gram oesterzwammen
1 ei
1 eetlepels chinese sojasaus
een halve eetlepel Sherry
1 theelepels ketoembar
6 eetlepels sesamzaad (geroosterd)
1 deciliter olie
4 eetlepels kerriesaus
Leuke tips
Gegratineerde aardappelpuree
licht frisse droge witte wijn
licht frisse droge witte wijn
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
118763
Homepage ID
2314
Smaak
P
Teller
549
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zaai de veldsla in het voorjaar!
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht