Kip Bonne Femme

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/14/1998 - 16:02
Bereidingswijze
Bak de spekblokjes lichtbruin in de hete boter en schep ze met een
schuimspaan uit de pan. Bak de kip rondom bruin in de braadboter en
laat haar op laag vuur onder regelmatig keren gaar braden (ca. 1 uur).
Neem de kip uit de pan, giet het braadvet in een kommetje en laat het
staan tot er een bezinksel onderin ligt. Giet het heldere vet uit het
kommetje voorzichtig in de pan en bak hierin de aardappeltjes
knapperig bruin. Voeg de spekjes en de uitjes toe en laat deze ook
bruin worden. Laat de kip hierbij nog even na braden en serveer haar
uit de pan.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een boerengerecht met kip
Ingrediƫnten
250 gram mager rookspek in blokjes gesneden
30 gram boter
1 braadkip
200 gram aardappelbolletjes
200 gram uitjes
naar smaak peper toevoegen
naar smaak zout toevoegen
Hulpmiddelen & keukengerei
Antisalmonella spons van Dreft.
Leuke tips
TIP: U kun er naar smaak ook nog allerlei andere ingredienten aan
toevoegen, zoals doperwtjes en peultjes. Denk er alleen om dat u deze
pas aan het eind toevoegt zodat het geen prutje wordt.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118745
Homepage ID
2314
Smaak
N
Teller
1203
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bezint er gij begint!
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
charlesraam