Hete Bliksem Met Appelen En Peren

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/14/1998 - 15:58
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en doe ze met een laagje kokend water in een pan.
Schil de appelen en peren en snijd ze in schijfjes. Verdeel deze over
de aardappelen en kook het geheel in ca. 25 minuten gaar.
Stamp alles luchtig door elkaar en klop er boter en melk door tot een
luchtige massa is ontstaan. Tenslotte maakt u het geheel pittig op
smaak met de specerijen. U kunt er naar smaak nog uitgebakken blokjes
gerookt spek door roeren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittigere versie van het klassieke oudhollandse gerecht
Ingrediƫnten
1.5 kilogram aardappelen
750 gram zure appels
750 gram stoofperen
1 theelepel zout
50 gram boter
naar smaak hete melk toevoegen
1 mespunt gemalen kruidnagel
naar smaak kaneel toevoegen
naar smaak cayennepeper toevoegen
naar smaak peper toevoegen
naar smaak zout toevoegen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118744
Homepage ID
2314
Smaak
P
Teller
4308
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
42
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kontroleer van te voren of er nog voldoende gemalen kruidnagel en cayennepeper is en zet alle ingredienten klaar.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
charlesraam