Gevulde Peren

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/14/1998 - 15:54
Bereidingswijze
Schenk de wijn erbij en verspreid klontjes boter over het geheel.
Zet het gerecht ca. 35 minuten in de oven en serveer het dan met een
toefje ham en een blaadje koriander.
Let op: Wanneer u te dikke plakken ham neemt, gaat de gerookte,
gedroogde hamsmaak het gerecht overheersen.
Let op: Pas op met koriander, want dit is zeer geparfumeerd en
overheerst snel.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker voorgerecht met peren en gehakt
Ingrediƫnten
4 stevige peren
4 plakken parmaham
naar smaak koriander toevoegen
250 gram varkensgehakt
2 eidooiers
1 deciliter witte wijn
60 gram boter
naar smaak zout toevoegen
naar smaak peper toevoegen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
118743
Homepage ID
2314
Smaak
N
Teller
845
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd 2 plakken ham in
sliertjes en bewaar de andere twee voor de garnering. Meng de ham, wat
koriander, de eidooiers, peper en zout door het gehakt. Schil de
peren, halveer ze en haal het klokhuis eruit. Vul ze met het
gehaktmengsel en zet ze dan in een ovenschaal.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
charlesraam