Creme Caramel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/14/1998 - 13:12
Bereidingswijze
Voor de caramelsaus:100g suiker smelten in een pannetje op flink hoog vuur.Roeren vuur minderen.Licht laten kleuren .Vuur uitdoen en onder koude kraan blussen met wat water.e.v.t. beetje boter erbij.
In elk potje bodem bedekken met de caramelsaus.
Voor de vla:Melk koken met vanillestokje en 75g suiker.Eieren kloppen.Vuur uitdoen vanillestokje verwijderen.Kokende melk op de eieren gieten Goed roeren.Giet nu de melk in de potjes.Zet de potjes in een warmwaterbad dus aubainmarie in een matige oven 225g.
Ongeveer 30min. laten staan.Gare vlaatjes laten afkoelen los maken en op schotel storten of lekker uit het potje eten.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
pudding
Ingrediƫnten
1/2l.melk,4 eieren,75-100g suiker,vanillestokje,wat water.
Hulpmiddelen & keukengerei
oven,bakblik voor aubainmarie, vuurvaste potjes.
Leuke tips
koud opdienen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
118705
Homepage ID
49821
Smaak
Z
Teller
477
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
potjes in warmwater bad klaar zetten.aubainmarie.Eieren kloppen.
oven op 225g. voorverwarmen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan