Bereidingswijze
Snij het kapje van de tomaten af en hol ze uit. Dit gaat het makkelijkst door ze met een hand rondom vast te pakken en vervolgens met een lepeltje een snijdende beweging langs de binnenkant van de toaat te maken.
Snijd de courgette, de ui en de knoflook in kleine stukjes en bak ze met wat zout, peper en oragano heel even in een beetje olijfolie.
Vul de tomaten met het groentemengsel tot een halve centimeter onder de rand. Bestrooi ze vervolgens met kaas en leg het geheel 10 -15 minuten onder de grill. Deze tijd is afhankelijk van de gebruikte tomaten. Je kunt de tomaten ook vooraf voorgaren in een beetje kokend water.
Snijd de courgette, de ui en de knoflook in kleine stukjes en bak ze met wat zout, peper en oragano heel even in een beetje olijfolie.
Vul de tomaten met het groentemengsel tot een halve centimeter onder de rand. Bestrooi ze vervolgens met kaas en leg het geheel 10 -15 minuten onder de grill. Deze tijd is afhankelijk van de gebruikte tomaten. Je kunt de tomaten ook vooraf voorgaren in een beetje kokend water.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eenvoudig recept voor gevulde tomaten
Ingrediƫnten
4 tomaten
1 mini courgette
1 klein uitje
1 teen knoflook
gemalen pittige kaas bijv parmezaan of Old Amsterdam
oregano
1 mini courgette
1 klein uitje
1 teen knoflook
gemalen pittige kaas bijv parmezaan of Old Amsterdam
oregano
Hulpmiddelen & keukengerei
Goed groentemes
klein lepeltje
grill
klein lepeltje
grill
Leuke tips
Bij een tapastafel, als borrelhapje of als losstaand voorafje.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
118704
Homepage ID
1615
Smaak
N
Teller
1068
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht