Bereidingswijze
* doe de suiker en de eierdooiers in een kom en mix dit zeer goed gedurende goed gedurende 15 minuten! echt doen, anders mislukt het.
* maak de pudding aan met een scheutje melk
* meng de pudding en het eier-suikermengsel
* verwarm de melk tot ie gaat koken, haal m dan van het vuur af en voeg al roerend de pudding/ei/suiker erbij. Breng het geheel onder goed (!) roeren weer aan de kook. Kijk uit, het bakt heel makkelijk aan!
* Doe de pudding in een schaal en laat dit goed afkoelen.
* doe de roomboter in een kom en mix dit goed.
* voeg langzaam de afgekoelde pudding toe en de cognac. Blijf goed mixen.
* bekleed de rand van de springvorm met recht opstaande lange vingers (ongeveer 3/4 van de lengte). Ze blijven het beste staan als je er een beetje boter op smeert.
* breek de overige lange vingers in kleine stukjes.
* bedek de bodem van de springvorm met een laagje lange vingers
* doe een gedeelte van de pudding hierover heen.
* weer laagje lange vingers
* rest van de pudding
* bedek de bovenkant met hele fijne kruimels.
* minstens 24 uur laten staan in de koelkast!
* maak de pudding aan met een scheutje melk
* meng de pudding en het eier-suikermengsel
* verwarm de melk tot ie gaat koken, haal m dan van het vuur af en voeg al roerend de pudding/ei/suiker erbij. Breng het geheel onder goed (!) roeren weer aan de kook. Kijk uit, het bakt heel makkelijk aan!
* Doe de pudding in een schaal en laat dit goed afkoelen.
* doe de roomboter in een kom en mix dit goed.
* voeg langzaam de afgekoelde pudding toe en de cognac. Blijf goed mixen.
* bekleed de rand van de springvorm met recht opstaande lange vingers (ongeveer 3/4 van de lengte). Ze blijven het beste staan als je er een beetje boter op smeert.
* breek de overige lange vingers in kleine stukjes.
* bedek de bodem van de springvorm met een laagje lange vingers
* doe een gedeelte van de pudding hierover heen.
* weer laagje lange vingers
* rest van de pudding
* bedek de bovenkant met hele fijne kruimels.
* minstens 24 uur laten staan in de koelkast!
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijke vette taart met een drankje... De lievelingstaart van onze familie, buren, kennissen en ga zo maar door. M'n moeder heeft'm vaak op verzoek gemaakt en cadeau gedaan.
Ingrediƫnten
300 gr lange vingers (niet verkade, maar goedkope!)
2 pakjes vanille extra pudding van John Moir
4 eierdooiers
300 gr suiker
1/2 l melk + een scheutje
3 borrels cognac
1 pakje roomboter
2 pakjes vanille extra pudding van John Moir
4 eierdooiers
300 gr suiker
1/2 l melk + een scheutje
3 borrels cognac
1 pakje roomboter
Hulpmiddelen & keukengerei
sprinvorm van 29 cm ofzo, en mengkommen, mixer, houten lepel
Leuke tips
bij de koffie, evt. met een cognacje, of als luxe toetje.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
118644
Homepage ID
2347
Smaak
Z
Teller
3193
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht