Spaghetti met bacon-eiersaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/12/1998 - 22:01
Bereidingswijze
Blokjes spek en ham in boter uitbakken
De eieren en de dooiers klutsen met room, knoflook, zout, peper, en de twee soorten kaas
Kook de spaghetti in ruim water met zout 'al dente'
Spaghetti uit laten lekken
Dan onmiddelijk vermengen met de eiermassa
Spek en ham erover strooien en snel omscheppen. Omdat de spaghetti nog kokend heet is, stolt het ei onmiddelijk, maar wordt niet vlokkig.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een overheerlijke maar onwijs machtige spaghetti
Ingrediƫnten
500 gram spaghetti,
water met zout,
100 gram Panchetta (luchtgedroogd buikspek) of mager gerookt spek, in dobbelsteentjes,
50 gram gekookte ham, in dobbelsteentjes,
10 gram boter,
3 eieren en 3 eierdooiers,
100 ml slagroom,
3 teentjes knoflook,
1/2 theelepel zout,
versgemalen peper,
50 gram geraspte Parmezaanse kaas,
50 gram geraspte Pecorino-kaas (een oude schapen kaas),
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan voor de pasta,
mixer/garde,
koekepan,
grote schaal,
Leuke tips
Royaal bestrooien met versgemalen peper.
Zout pas aan tafel toevoegen, omdat de ham en bacon meestal nogal zout zijn.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
117678
Homepage ID
2263
Smaak
N
Teller
2023
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kasper