Bereidingswijze
De boter in de braadpan doen, laten smelten. De gesneden uien erin fruiten. Dan de in kleine brokjes gesneden worsten erin en dit zachtjes laten smelten. Dan de tomatenpuree erbij doen (dit zorgt voor de dikte van de smurrie!)dus in gedeelten erbij doen, totdat de gewenste dikte van de smurrie is bereikt.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een snel gerecht, ter plaatse verzonnen door mijn vader, toen hij opeens werd opgezadeld met onverwachte visite. Dit gerecht ontsproot uit zijn hersens en zorgde ervoor dat hier nog lang (en nog steeds!) over wordt gepraat!
Ingrediƫnten
4 leverworsten van 1 pond
3 grote uien
3 teentjes knoflook
30/35 gr. boter
tomaten puree (zie later in recept)
zout, peper, paprika
2 eetlepels suiker
1 theelepel sambal
3 grote uien
3 teentjes knoflook
30/35 gr. boter
tomaten puree (zie later in recept)
zout, peper, paprika
2 eetlepels suiker
1 theelepel sambal
Hulpmiddelen & keukengerei
Een grote braadpan
Leuke tips
Lekker met stokbrood of op oerbrood. Dus eigenlijk een soort beleg.
Eet vooral heel smakelijk met dit vreemde, maar toch zeer smakelijk gerech!
Eet vooral heel smakelijk met dit vreemde, maar toch zeer smakelijk gerech!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
117196
Homepage ID
2275
Smaak
N
Teller
2971
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De uien fijnsnijden, de worsten in kleine blokjes snijden. De knoflook fijn maken en op de worst leggen. Kruiden met zout, peper en paprika.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht