Carpaccio met bessensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 07/08/1998 - 13:52
Bereidingswijze
Snijd het vlees in vliesdunne plakjes. Verdeel deze over 4 borden. Verwarm de whisky en honing in een steelpannetje. Voeg de duindoornbesjes toe en verwarm ze 3 min. mee. Laat afkoelen.
Snipper de ui en snijd de kaas in kleine blokjes. Strooi ui, kaas en duindoornbesjes(of stukjes olijf) over de capaccio.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gerookte lamscarpaccio met in Highland maltwhisky gewelde duindoornbesjes.
Ingrediƫnten
400 gr. gerookt lamsvlees
1 borrelglas Highland Speyside Maltwhisky
1 el heidehoning
12 duindoornbesjes(of 4 groene olijven)
zout
peper
1 kleine ui
schapenkaas
4 takjes basilicum
olijfolie
azijn
Hulpmiddelen & keukengerei
-
Leuke tips
Garneer met een takje basilicum.
Serveer er apart olijfolie en azijn bij.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
117
Homepage ID
305
Smaak
N
Teller
1395
Waardering aantal
2
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bestel tijdig het gerookte lamsvlees bij de slager.
Vries het vlees licht aan, dat snijd gemakkelijker.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
speedy