Bereidingswijze
Braad het vlees in de boter en bak de gesneden ui een de in vieren gesneden aardappelen even mee.
Voeg hierna de tomatenpuree en het laurierblad toe. Na enkele minuten de zuurkool toevoegen en even laten aanbraden.
Voeg daarna 3 dl water en de andere ingredienten toe. Het geheel zachtjes laten stoven, zodat de peper niet stukkookt.
Als de aardappelen gaar zijn is het gerecht klaar.
Voeg hierna de tomatenpuree en het laurierblad toe. Na enkele minuten de zuurkool toevoegen en even laten aanbraden.
Voeg daarna 3 dl water en de andere ingredienten toe. Het geheel zachtjes laten stoven, zodat de peper niet stukkookt.
Als de aardappelen gaar zijn is het gerecht klaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Echte surinaamse pot voor Hollanders
Ingrediƫnten
500 gr Zuurkool
250 gr Zoutvlees
(Kan ook zuurkoolspek of Ontbijtspek gebruiken)
4 middelgrote aardappelen
1 grote ui
1 bouillonblokje
1 laurierblad
50 gr boter
1 peper(madam janet)
2 eetlepels tomatenpuree
3 dl water
zwarte peper
250 gr Zoutvlees
(Kan ook zuurkoolspek of Ontbijtspek gebruiken)
4 middelgrote aardappelen
1 grote ui
1 bouillonblokje
1 laurierblad
50 gr boter
1 peper(madam janet)
2 eetlepels tomatenpuree
3 dl water
zwarte peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Mag u helemaal zelf weten
Leuke tips
U kunt dit gerecht met witte rijst serveren.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
116955
Homepage ID
1801
Smaak
N
Teller
2033
Drank
Uit
Bookmarked
36
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het zoutvlees 15 tot 20 minuten laten uitkoken en in stukken snijden. (Wanneer u spek gebruikt, alleen in stukken snijden.)
De zuurkool enkele malen wassen, zodat hij iets minder zuur wordt.
De zuurkool enkele malen wassen, zodat hij iets minder zuur wordt.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht