Bereidingswijze
Uitje bakken in de boter tot ze zacht zijn. Tomaten in blokjes snijden boven de koekenpan, incl. alle pitjes en het vocht.
Dit zachtjes zo'n 5 min. laten pruttelen. Daarna het rauwe eitje boven de pan breken en snel doorroeren zodat het bindt maar er geen stukjes ei stollen.
Op smaak brengen met veel peper, zout en maggi want het is erg flauw.
Dit zachtjes zo'n 5 min. laten pruttelen. Daarna het rauwe eitje boven de pan breken en snel doorroeren zodat het bindt maar er geen stukjes ei stollen.
Op smaak brengen met veel peper, zout en maggi want het is erg flauw.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker warm lunchgerecht met tomaat en ei
Ingrediƫnten
5 tomaten, 1 ui, klontje margarine, 1 ei, peper, zout, maggi
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekenpan
Leuke tips
Lekker op wit- of bruinbrood wat je eerst belegd met enkele plakjes kaas. Goed warm opeten. Dit is een lekker hartig gerecht, ook voor mensen die niet zo van tomaten houden. Als variant kan je het ook op ciabattabrood eten wat je eerst een klein beetje insmeert met pesto of tappenade.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
116473
Homepage ID
2106
Smaak
N
Teller
1488
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Tomaten ontvellen. Dit gaat het beste door ze in te kruisen en even in kokend water te leggen. Uitje snipperen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht