Mama'S Tomatensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/12/1998 - 17:16
Bereidingswijze
fruit de uit in de pan
voeg het water toe en laat het koken
voeg de rijst toe na deze te hebben gewassen
laat de rijst 45 min. koken
voeg de gehaktballetjes toe, laat het nog 15 min. koken
voeg de bouillonblokjes toe en laat ook deze nog 10 min. ongeveer doorkoken.
Hierna tomatenpuree, ketjap, bruine suiker, gember en ketchup toevoegen, nog even laten doorkoken en klaar is ie.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
ontzettend lekkere tomatensoep met een licht chinees tintje
Ingrediƫnten
1 ui
beetje boter
1 liter water
1 ons gehakt
2 blokjes bouillon (runds- of groenten)
handje gebroken rijst
2 blikjes tomatenpuree (geconcentreerd)
4 eetlepels ketjap
4 eetlepels bruine suiker
2 gemberbolletjes
paar scheuten ketchup
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan
houten lepel
Leuke tips
na een dag is de soep nog lekkerder, maar dat geldt voor bijna alle soep.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
116232
Homepage ID
2347
Smaak
N
Teller
943
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
snipper de ui
draai van het gehakt soepballetjes
snipper de gemberbolletjes
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pascale