Lollo rosso met sesamdressing

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 07/08/1998 - 12:46
Bereidingswijze
Shii-take in een droge koekenpan circa 1 min. op hoog vuur aanbakken en op keukenpapier laten afkoelen. Van de tauge zoveel mogelijk zaadjes verwijderen. In een kom olie, azijn, sojasaus en gembernat tot dressing roeren. Op smaak brengen met zout en peper. De bosuitjes toevoegen en circa 5 min. laten intrekken. Intussen in een koekenpan het sesamzaad circa 1 min. goudbruin roosteren.
Meng de sla met shii-take, tauge en de dressing. Strooi de sesamzaadjes over de salade.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Salade met shii-take, tauge en bosui-sesamdressing.
Ingrediƫnten
1/2 krop lollo rosso
2 bosuitjes
100 gr. shii-take(paddestoelen)
50 gr. tauge
4 eetl. sesamolie
1 eetl. natuurazijn
1 eetl. sojasaus
1 eetl. gembernat
zout
peper
20 gr. sesamzaad
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenpapier
Kom
Leuke tips
Serveren met kalkoentournedos en Japanse noedels.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
116
Homepage ID
305
Smaak
N
Teller
715
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Sla in blaadjes verdelen en wassen.
Bosuitjes schonmaken en in zeer kleine stukjes snijden.
Shii-take schoonvegen, steeltjes verwijderen en in plakjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
speedy