Appelbloem

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/12/1998 - 15:42
Bereidingswijze
Bereid de broodmix volgens de aanwijzing op de verpakking met het warme water, de boter en een snufje zout. Je hoeft het deeg maar 1 keer te laten rijzen. Daarna meng je 3/4 van het appelmengsel door het deeg en laat het nogmaals 15 min. rijzen.
Maak van het deeg zo'n 6 tot 8 ballen en leg deze in de vorm van een bloem in je ingevette bakblik. Dus 1 bal in het midden en de rest eromheen. Zorg dat al het deeg goed aan elkaar aansluit. Strooi de rest van de appel rondom het hart van de bloem.
Bak de bloem in zo'n 25 minuten gaar (zie de aanwijzing op het bakblik). Voor serveren bestrooien met poedersuiker.
Aantal personen
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Appelbrood voor bij de koffie
Ingrediƫnten
1 pak koopmans broodmix wit of bruin
klontje margarine, ong. 25 gram
licht bruine basterdsuiker, 4 eetl.
1 appel
rozijnen, 2 eetl
snufje zout
kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
Rond bakblik van minimaal 24 cm doorsnee.
Leuke tips
Warm eten. Snij plakken en besmeer het warme appelbrood met roomboter. Lekker bij een kopje koffie, of om mee te nemen bij een picknick. Wel binnen 2 dagen opeten anders wordt hij droog.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
115509
Homepage ID
2106
Smaak
Z
Teller
548
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snipper de appel en meng deze met de suiker, kaneel en de rozijnen. De rozijnen eerst een paar minuten wellen door ze met een beetje water ongeveer 1 minuut te verwarmen in de magnetron.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sandra