Bereidingswijze
Verhit de olie en fruit hierin de sjalot, knoflook en prei aan ca 3 minuten. Voeg dan de champignons, peterselie, selderij, bieslook en maggiplant (lavas) toe en bak nog een minuutje of 2 door, haal het pannetje van het vuur.
Smelt de boter in een ander steelpannetje, voeg de bloem toe en bak een minuutje of 2 op laag vuur. Doe de melk er al roerende door. Blijf roeren tot de roux kookt en voeg het citroensap en het halve bouillontablet toe. Breng evt op smaak met peper en zout en voeg de champignoninhoud toe uit het andere pannetje en laat door en door warm worden.
Smelt de boter in een ander steelpannetje, voeg de bloem toe en bak een minuutje of 2 op laag vuur. Doe de melk er al roerende door. Blijf roeren tot de roux kookt en voeg het citroensap en het halve bouillontablet toe. Breng evt op smaak met peper en zout en voeg de champignoninhoud toe uit het andere pannetje en laat door en door warm worden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker voorgerechtje, dat bij (vrijwel) iedereen in de smaak valt!
Ingrediƫnten
2 el olijfolie; 1 sjalotje (gesnipperd); 1 teentje knoflook (gesnipperd); 1 dunne steel prei (ringetjes); 250 gr kastanjechampignons (gehalveerd, als ze groot zijn in 3'en); 2 el peterselie (fijngesneden); 2 el bladselderij (fijngesneden); 2 el bieslook (fijngesneden); 2 el maggiplant (fijngesneden); 25 gr boter; 25 gr bloem; 3 dl melk; 1/2 kippenbouillontablet; 1 el citroensap; zout en peper; 4 harde witte bolletjes (van kapje ontdaan en uitgehold, voorverwarmd op 180 gr C).
Hulpmiddelen & keukengerei
2 steelpannetjes, oven
Leuke tips
Serveer deze overheerlijke ragout in de verwarmde harde bolletjes of met een schep rijst en bv doperwtjes als volwaardige hoofdmaaltijd!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1151636
Homepage ID
1080901
Smaak
R
Teller
7230
Bron
uit mijn eigen breintje
Drank
Uit
Bookmarked
54
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie ingr. lijst
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid