Bereidingswijze
Leg de aardappelschijfjes in de ovenschaal en de spinazie erbovenop. Bestrooi met peper&zout, roer de knoflook door de slagroom en schenk over de schotel. Bestrooi met de kaas en bak de gratin in 25 a 30 minuten goudbruin. Maak ondertussen het gehakt aan met 1 el mosterd, het ei, paneermeel en peper&zout naar smaak en vorm er 4 mooie ballen van. Bak deze in de boter rondom bruin aan, zet het vuur lager en bak de ballen in ca 25 minuten met deksel op de pan zachtjes verder gaar. Haal de ballen dan uit de pan en houd warm onder alufolie. Roer de rest van de mosterd door het bakvet en voeg wat water (of runderbouillon) toe. Roer de aanbaksels los en breng de mosterdsaus op smaak met peper&zout.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De mosterdsaus maakt het lekker pittig!!!
Ingrediƫnten
700 gr panklare aardappelschijfjes; 1 pak bladspinazie (450 gr, ontdooid); 2 teentjes knoflook (fijngesneden); 125 ml slagroom; 50 gr oude kaas (geraspt); 500 gr h.o.h. gehakt; 3 el pittige mosterd; 1 ei (losgeklopt); 2 el paneermeel; 40 gr boter.
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal (inhoud 2 liter, ingevet); alufolie
Leuke tips
Serveer het los van elkaar met een flinke scheut saus. Erg smakelijk!!!!!!!!!!!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1151120
Homepage ID
1080901
Smaak
R
Teller
1405
Bron
Allerhande
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 gr C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid