Indische kip met rijst en kouseband

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/03/2007 - 01:42
Bereidingswijze
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de boemboe. Doe de kipfiletblokjes erbij en bak rondom bruin. Voeg dan de tomatenblokjes met het vocht toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en stoof de kip in ca 15 minuutjes zachtjes gaar, met het deksel schuin op de pan. Breng evt op smaak met peper&zout.
Doe er dan de kousenband bij en stoof een minuutje of 10 mee. Proef de saus en doe er de gembersiroop bij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Typisch oosters: zoet en pikant. In plaats van kouseband kun je ook sperciebonen gebruiken..
Ingrediƫnten
300 gr pandanrijst; 2 el zonnebloemolie; 1 pakje boemboe voor ajam smoor (Conimex); 4 kipfilets (in blokjes); 1 blik tomatenblokjes op sap; 1 bosje kouseband(schoongemaakt en in stukjes van ca 4 cm); 2 el gembersiroop (Royal Mail); 4 el gebakken uitjes (bv van Improba).
Hulpmiddelen & keukengerei
Kookpan, wok.
Leuke tips
Serveer deze Indische kip met de geurige pandanrijst en bestrooi het royaal met de gebakken uitjes. Voor de liefhebber van pittig zet je natuurlijk een potje sambal erbij op tafel...
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1151118
Homepage ID
1080901
Smaak
R
Teller
8490
Bron
Allerhande
Waardering aantal
2
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
55
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
erwin-ehv
Gelegenheid