Paprika Kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/02/2007 - 17:27
Bereidingswijze
Verhit de boter en kruid de kip met peper en zout. Bak de kippenbouten rondom bruin aan en haal ze uit de pan. Bak in het bakvet de ui en knoflook een minuutje. Bestrooi dan met de bloem, cayennepeper en paprikapoeder en bak een half minuutje zachtjes. Voeg dan de tomatenblokjes met vocht en de kippenbouillon toe en breng aan de kook, roer goed door. Leg de kippenbouten terug in de saus en laat in ca 45 minuten door en door gaar stoven, regelmatig door de saus roeren. Doe 10 minuten voor het einde van de bereiding de paprikareepjes erbij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Malse kippenbouten in een pikante paprika-tomatensaus gaargestoofd.
Ingrediƫnten
40 gr boter; peper&zout; 4 kippenbouten; 1 grote ui (gesnipperd); 2 teentjes knoflook (geperst); 1 el bloem; 1 el cayennepeper; 1 el paprikapoeder; 1 blik tomatenblokjes op sap (ca 4 dl); 1 dl kippenbouillon; 1 rode paprika (in reepjes).
Hulpmiddelen & keukengerei
Stoofpan
Leuke tips
Heerlijk met frites, rijst of pasta en met een paar lepels griekse yoghurt of zure room!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1151100
Homepage ID
1080901
Smaak
P
Teller
1369
Bron
Janny van der Heijden / Eindhovens Dagblad
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie ingr. lijst
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
erwin-ehv
Gelegenheid