Bereidingswijze
Zet de erwten op met het water, het bouillonblokje, krabbetjesvlees en het spek. Breng aan de kook en laat dan ca 2 uur zachtjes koken, tot erwten en vlees gaar zijn. Haal spek en vlees uit de pan, en giet de bouillon van de erwten af in een andere pan. Pureer de erwten met de stamper en verdun dit al roerend met de erwtenbouillon. Doe de fijngesneden groenten erbij en laat nog 20 minuutjes doorkoken. Snijdt het vlees en spek nog wat fijner en doe in de soep, net als de selderij en peterselie.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lichtere variant op de vaak zo loodzware versie... Maar, niet minder smakelijk!
Ingrediƫnten
400 gr spliterwten (gewassen); 1 3/4L water; 1 runderbouillonblokje; 70 gr mager spek (blokjes); 500 gr krabbetjesvlees; 250 gr prei (ringetjes); 150 gr knolselderij (blokjes); 150 gr winterwortel (blokjes); 4 el bladselderij (fijngesneden); 1 el peterselie (fijngesneden); peper; zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
zeef, soeppan, pureestamper
Leuke tips
Serveer met volkorenstokbrood! De oerhollander kan er natuurlijk altijd een rookworst in fijnsnijden en er roggebrood met katenspek bij eten......
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1149985
Homepage ID
1080901
Smaak
H
Teller
1991
Bron
Lekker & Licht
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie ingr. lijst
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid