Bereidingswijze
Verhit de boter in een koekenpan. Leg de bananen in de pan en bak ze pakweg 5 minuten op een matig vuurtje. De bananen mogen zacht worden, maar moeten wel heel blijven. Draai de bananen tijdens het bakken voorzichtig rond. Schep de bananen uit de pan in de schaaltjes of op de borden. Schep dan aan weerszijden van de banaan een bolletje ijs. Giet hierna wat chocoladesaus over deze bananasplit en strooi er tot slot de geraspte chocola over
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 bananen
20 gram boter
1 reep chocola (puur of melk)
1 flesje chocoladesaus
8 bolletjes vanille-ijs.
20 gram boter
1 reep chocola (puur of melk)
1 flesje chocoladesaus
8 bolletjes vanille-ijs.
Hulpmiddelen & keukengerei
Dessertborden
Grove rasp
Koekepan
Ijsschep
Grove rasp
Koekepan
Ijsschep
Leuke tips
(de bananen kunnen zowel warm als koud worden gegeten).
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1149747
Homepage ID
848703
Smaak
Z
Teller
3708
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zet 4 langwerpige schaaltjes of 4 dessertborden klaar. Trek de schil van de bananen. Rasp de reep chocola boven een kom (gebruik de grove raspgaten en pas daarbij op voor de vingers!).
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid