Bereidingswijze
`De bevroren ballen in portie van ca 10 stuks frituren op 180 gr gedurende 5 a 6 minuten.
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
350 gr kalfsvlees,100 gr bloem.50 gr margarine,1 pakje kalfsoep van honig,half ltr water.bosje petersely,peper,nootmuskaat parneermeel, geconsentreerde citroen sap en 4 eieren.
Hulpmiddelen & keukengerei
snelkoopan, fijne zeef,vriezer en platte schaal.
Leuke tips
Op schaaltje met een garnering van petersely takjes serveren bij de borrel.Kan ook heel goed bij brood met een kopje koffie.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1149560
Homepage ID
1336805
Smaak
H
Teller
1914
Bron
familie
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vlees in snelkookpan op zetten met iets meer als een half liter water onder druk 40 min koken,kookvocht opvangen in maatbeker.vlees dwars op de draad fijn snijden en petersely klein hakken.Pakje kalfssoep zeven en mengen met de bloem.In een pan de margarine smelten tot dat schuim er af is. Het mengsel van bloen en soep toevoegen en al roerend op een laag vuur tot een korrelachtige massa ontstaat langzaam de half liter kookvocht toevoegen en al roerende met een vork of garde tot binding laten komen.Voeg fijn gesneden vlees toe en daarna de petersely .peper.nootmuskaat en enkele druppels citroensap naar smaak toe.De verkregen regout op een platte schaal uitsmeren en af laten koelen.Na afkoeling mag deze schaal afgedekt met alluminium folie in de koelkast tot de volgende dag eventueel.Vervolgens de eieren ontdoen van de dooier in een diep bord met wat water mengen,van de regout een bal draaien door de parneelmeel rollen na rondom het eiwit nogmaals door de parneelmeel rollen en vervolgens op een platte schaal plaatsen.de ongeveer de 40 ballen op de schaal invriezen en na invriezen in zakjes doen en in de vriezer bewaren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid