stoofpeertjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/21/2006 - 17:26
Bereidingswijze
Breng de peertjes zachtjes aan de kook en laat ze daarna zachtjes garen. Zorg dat de peertjes onder het vocht blijven.Prik na ongeveer een half uurtje om te kijken of de peertjes al gaar zijn. Zijn ze nog niet gaar iets langer laten op staan.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk nagerecht voor in de herfst en winterperiode. Niet te zoet.
Ingrediƫnten
8 stoofpeertjes met steeltje, 1 fles witte wijn ( onze voorkeur gaat uit naar een halfdroge wijn )100 gr geleisuiker, 1 citroen, 1 vanille stokje en 1 kaneelstokje
Leuke tips
Serveer de peertjes eens bv in een weckpot.
Wil je rode stoofpeertjes voeg dan ipv witte wijn rode wijn of bessensap toe.
Peertjes wecken????????????????????
Stop de peertjes naast elkaar 3-5 cm onder de rand in een weckpot. Giet het stoofvocht in de weckpot zodat de peertjes net onder staan. Sluit de weckpot af en zet deze in een pan water tegen de kook aan. Zorg ervoor dat het waterniveau in de pan gelijk is aan het perenvocht in de pot. Verwarm de pot ca 40 minuten en laat hem daarna afkoelen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1149494
Homepage ID
1188919
Smaak
A
Teller
4592
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de peertjes vanaf het steeltje naar beneden met een dunschiller. Verwijder het klokhuis met een appelboor. De peren blijven nu mooi rechtop staan. Zet de peertjes in een pannetje en voeg de wijn en suiker toe en zorg ervoor dat de peren onderstaan.Boen de citroen schoon en schil deze met een dunschiller. Voeg de schilletjes bij de peren. Halveer de citroen en pers deze. Voeg het sap bij de peren. Snijd het vanille stokje open en leg het er samen met het kaneelstokje bij het perenmengsel.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marjonlin
Gelegenheid