Bereidingswijze
Klop in een kom de slagroom stijf en klop de yoghurt erdoor.
Breek de speculaasjes in kleine stukjes en spatel ze door het roommengsel.
Doe het mengsel over in een diepvriesbak en zet deze zonder deksel in de diepvriezer.
Laat het ijs 3-4 uur bevriezen.
Schep het ijs elk half uur om met een vork en schraap dan het al bevroren ijs van de wanden.
Hier voorkom je dat de ijskristallen te groot worden en blijft het ijs lekker smeuig.
Breek de speculaasjes in kleine stukjes en spatel ze door het roommengsel.
Doe het mengsel over in een diepvriesbak en zet deze zonder deksel in de diepvriezer.
Laat het ijs 3-4 uur bevriezen.
Schep het ijs elk half uur om met een vork en schraap dan het al bevroren ijs van de wanden.
Hier voorkom je dat de ijskristallen te groot worden en blijft het ijs lekker smeuig.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker toetje voor sinterklaasavond.
Ingrediƫnten
250 ml. slagroom.
250 ml. vanilleyoghurt.
8 speculaasjes.
slagroom uit de spuitbus.
1 zakje chocolade pepernoten.
peperkoek
250 ml. vanilleyoghurt.
8 speculaasjes.
slagroom uit de spuitbus.
1 zakje chocolade pepernoten.
peperkoek
Hulpmiddelen & keukengerei
Diepvries.
Leuke tips
Schep vlak voor het serveren het speculaasijs met een ijsboltang in hoge wijde coupes, spuit er een flinke toef slagroom op en garneer met de chocoladepepernoten. of stukken peperkoek.....
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1149048
Homepage ID
853758
Smaak
R
Teller
11689
Bron
Boodschappen.
Drank
Uit
Bookmarked
51
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid