Bereidingswijze
Maak het boterdeeg een dag tevoren:
- Boter soepel kneden en vermengen met zout en de suiker.Eidooier erdoor mengen.
- Gezeefde bloem met bakpoeder toevoegen, eerst kruimelen en daarna een deegbal maken
- Bewaren in de koelkast
Tompoucenplak maken
- Rol het bladerdeeg dun uit tot bakplaatgrootte van ca 30 x 40 cm
- Leg het op een bakplaat met bakpapier en met een vork de hele bovenzijde goed prikken met een vork.
- Laat het ca een uur zo staan alvorens te bakken in een oven van 170 oC gedurende ca 30 minuten. Laat de plak goed afkoelen.
- Daarna snijden in 4 banen van ca 10 cm breedte
Sinaasappelroom maken:
- Curstard met ca 50 cc van de sinaasappelsap aanlengen en de eidooier er bij doen
- Breng de overige 450 cc sinaasappelsap met suiker en citroensap aan de kook
- Meng het kokende sap met het custardpapje en kook het al roerende even goed door
- Laat het afkoelen. Verdeel het in twee gelijke delen .
Maak deze 3 dingen een dag tevoren!
VERS AFWERKEN
- Klop de slagroom met suiker goed standig en luchtig (doe dat zo koud mogelijk)
Tompoucen maken
- Meng eerst de helft van de sinaasppelroom met de helft van de luchtige slagroom
- Spuit op twee banen tompoucenplak een royale laag van deze sinaasappelvulling.
- Daar bovenop strepen slagroom spuiten
- De rest van de tompoucenplak in stukken breken en deze in de slagroom steken
- Licht bestuiven met poedersuiker en sinaasappel of mandarijnenpartjes erop leggen.
- Boter soepel kneden en vermengen met zout en de suiker.Eidooier erdoor mengen.
- Gezeefde bloem met bakpoeder toevoegen, eerst kruimelen en daarna een deegbal maken
- Bewaren in de koelkast
Tompoucenplak maken
- Rol het bladerdeeg dun uit tot bakplaatgrootte van ca 30 x 40 cm
- Leg het op een bakplaat met bakpapier en met een vork de hele bovenzijde goed prikken met een vork.
- Laat het ca een uur zo staan alvorens te bakken in een oven van 170 oC gedurende ca 30 minuten. Laat de plak goed afkoelen.
- Daarna snijden in 4 banen van ca 10 cm breedte
Sinaasappelroom maken:
- Curstard met ca 50 cc van de sinaasappelsap aanlengen en de eidooier er bij doen
- Breng de overige 450 cc sinaasappelsap met suiker en citroensap aan de kook
- Meng het kokende sap met het custardpapje en kook het al roerende even goed door
- Laat het afkoelen. Verdeel het in twee gelijke delen .
Maak deze 3 dingen een dag tevoren!
VERS AFWERKEN
- Klop de slagroom met suiker goed standig en luchtig (doe dat zo koud mogelijk)
Tompoucen maken
- Meng eerst de helft van de sinaasppelroom met de helft van de luchtige slagroom
- Spuit op twee banen tompoucenplak een royale laag van deze sinaasappelvulling.
- Daar bovenop strepen slagroom spuiten
- De rest van de tompoucenplak in stukken breken en deze in de slagroom steken
- Licht bestuiven met poedersuiker en sinaasappel of mandarijnenpartjes erop leggen.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker maar je hebt er wel even werk van.
Ingrediƫnten
Nodig voor 12 tompoucen
250 gram bladerdeeg
Blikje mandarijnen of verse mandarijnen of sinaasappels
Beetje poedersuiker
2 potjes slagroom a 250 gram
Kristalsuiker 80 gram
Beetje poedersuiker
6 Mandarijnen of kleine sinaasappels
250 gram boterdeeg:
Boter 100 gram
Basterdsuiker 50 gram
Eidooier 1 stuks
Bloem 150 gram
-Bakpoeder 5 gram
-Zout 2 gram
Sinaasappelroom:
Sinaasappelsap 500 gram
-Citroensap 20 gram
-Custard 45 gram
-Kristalsuiker 75 gram
-Eidooier 1 stuks
250 gram bladerdeeg
Blikje mandarijnen of verse mandarijnen of sinaasappels
Beetje poedersuiker
2 potjes slagroom a 250 gram
Kristalsuiker 80 gram
Beetje poedersuiker
6 Mandarijnen of kleine sinaasappels
250 gram boterdeeg:
Boter 100 gram
Basterdsuiker 50 gram
Eidooier 1 stuks
Bloem 150 gram
-Bakpoeder 5 gram
-Zout 2 gram
Sinaasappelroom:
Sinaasappelsap 500 gram
-Citroensap 20 gram
-Custard 45 gram
-Kristalsuiker 75 gram
-Eidooier 1 stuks
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1148342
Homepage ID
1334680
Smaak
R
Teller
881
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid